معرفی رشته مهندسی کامپیوتر
- آموزش
- administrator
- 7 دقیقه
مهندسی کامپیوتر رشته ای است که به طراحی و ساخت اجزای مختلف رایانه می پردازد و از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف این رشته تربیت افرادی است که در زمینه تحلیل، طراحی، ساخت و راه اندازی دستگاه ها و مجموعه های سخت افزاری جدید، بررسی و شناخت مجموعه های سخت افزاری و نرم افزاری موجود، نگهداری، عیب یابی و تعمیر و اصلاح و توسعه فعالیت کنند. طراحی، شبیه سازی، فرآوری، پردازش، سنجش، آموزش و ویرایش تمام مفهوم هایی هستند که با بیشترین دقت و در کوتاهترین زمان در برنامه های نرم افزاری رایانه انجام می شوند. لذا هدف از این رشته تربیت نیروی متخصص برای انجام امور فوق است. این رشته در کشور ما نیز اهمیت بسیار داشته و تا مقطع دکتری تدریس میشود.
پیشرفت سریع علوم کامپیوتر و گسترش روز افزون کاربرد آن در تحقیقات علمی، صنایع، اقتصاد، پزشکی، علوم اجتماعی، مدیریت، برنامه ریزی و غیره، ضرورت دستیابی و بهره برداری هر چه بیشتر از این علم را آشکار می سازد. ایجاد چنین دوره ای در جهت پی ریزی علوم کامپیوتر و گسترش آن در جهت خود کفایی علمی و تکنولوژیکی کاملا ضروری و موثر می باشد. رشته مهندسی کامپیوتر یکی از دوره های آموزشی در نظام آموزش عالی است که به منظور تحقیق اهداف زیر ایجاد و فعالیت خود را آغاز نموده است:
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول تمامی مقاطع رشته کامپیوتر از کارشناسی تا دکتری را به شرح زیر دارا می باشد:
فعالیت های تخصصی گروه کامپیوتر شامل موارد زیر باشد:
رشته کامپیوتر دارای امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی متعددی به شرح زیر می باشد:
رشته های مهندسی کامپیوتر از رشته های محبوب به شمار می آید که سالانه افراد بسیاری از آن فارغ التحصیل می شوند و آماده ورود به بازار کار مشاغل کامپیوتر و IT می گردند. اگرچه یک مهندس کامپیوتر و کارشناس رشته های مرتبط به آن می توانند در اکثر صنایع بکار گرفته شوند، طبیعتاً بیشترین فرصت های شغلی این رشته ها متعلق به صنایع رایانه و خدمات پردازش اطلاعات است. عموماً رشته های مرتبط به کامپیوتر پردرآمد بوده و میزان درآمد آن نسبت به سایر رشته های مهندسی نیز بیشتر می باشد و همین امر سبب محبوبیت بیشتر این رشته میان جوانان شده است.
مطابق با تحقیقات صورت گرفته کارشناسان، شغل های پردرآمد کامپیوتری به ترتیب اولویت به شرح زیر است:
رشته مهندسی کامپیوتر رشته ای است که دانشجویان را برای به کارگیری اصول ریاضیات برای طراحی، توسعه، ارزیابی سخت افزار های کامپیوتری، شبکه های کامپیوتری، نرم افزارها و تجهیزات مرتبط با رایانه آماده می کند. شما به عنوان مهندس کامپیوتر نه تنها باید بتوانید تجهیزات طراحی کنید، بلکه باید بتوانید مشکلاتی را که کامپیوترها با آن دست و پنجه نرم می کنند را شناسایی کرده و موانع را رفع کنید.
اگر علاقه مندید از علم ریاضی به عنوان ابزاری برای حل خلاقانه مسائل بهره بگیرید، اگر به دنبال آخرین پیشرفت ها در مدارها و تجهیزات الکترونیکی هستید، اگر استفاده از ابزار ها و تکنولوژی های پیشرفته شما را به وجد می آورد و اگر از سر و کله زدن با مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری ابزارهای دیجیتالی و کامپیوتر خسته نمی شوید، رشته مهندسی کامپیوتر رشته ای است که باید آن را انتخاب کنید و چه بهتر اینکه در دانشگاهی معتبر و رتبه بالا در این رشته تحصیل کنید.
مهندسان کامپیوتر در طول دوران تحصیل با درس هایی مانند معماری کامپیوتر، مخابرات رایانه ای، تصویر پردازی دیجیتال، مدارهای الکترونیکی و …. سر و کار دارند و انواع زبان های برنامه نویسی را آموزش می بینند تا برای ورود به بازار کاری مرتبط با مهندسی کامپیوتر، از مهارت و تخصص کافی برخوردار باشند.